GEZONDER DOOR GEZONDE LEEFSTIJL

Hoe heb ik mijn programma onderbouwd?

sunrise
15 jaar geleden kocht ik een boek van Christiane Beerlandt, “de sleutel tot zelfbevrijding”. Zij beschrijft hierin patronen van ziektebeelden gerelateerd aan leef- en denkpatronen. Ik coach nu inmiddels zo´n 15 jaar mensen met lichamelijke en geestelijke klachten. Ik heb haar wijsheid steeds meegenomen in de coachtrajecten. Ik wilde weten klopt het wat zij beweert? Linken de patronen van de ziektebeelden aan de leef- en denkpatronen van mijn coachees? Ongelofelijk dat de linken die zij beschrijft overeenkomen met de rode draden die naar voren kwamen tijdens de coachtrajecten.

sunriseIn de oosterse geneeswijze heeft men al eeuwenlang de overtuiging dat organen gerelateerd zijn aan bepaalde emoties. De oude chinezen maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Als iemand fysieke klachten ervaart zullen er ook geestelijke klachten zijn, en omgekeerd emotionele klachten leiden tot reacties in het lichaam. Bv. het rode hoofd van iemand die woedend is, of een hoge bloeddruk van iemand die zijn emoties niet kan uiten.
Wetenschappelijk is hier inmiddels ook zicht op omdat bij bepaalde emoties bepaalde neurotransmitters (lichaamseigen boodschappen), een stofje wat een signaal overdraagt, overmatig worden aangemaakt. Een overmaat op het ene orgaan kan leiden tot tekorten op een andere plaats in het lichaam.

Bv. de neurotransmitter serotonine is bv betrokken bij slaap, eetlust, het reguleren van lichaamstemperatuur en stemmingen. Stress kan ervoor zorgen dat je een tekort aan deze neurotransmitter krijgt. Bij een tekort kan je klachten ervaren zoals slaaptekort of depressief gedrag. Als je naar leef- en denkpatronen kijkt kun je onderzoeken waarom je stress hebt, hoe je omgaat met stress, wat je nodig hebt om anders om te gaan met stress zodat je stress verminderd, welk ander patroon heb je nodig? Wat mag je loslaten uit je verleden waardoor je het nieuwe patroon kan integreren in jouw leven.

sunriseAlbert Einstein bewees in zijn relatviteitstheorie dat er een verband is tussen massa en energie (E=mc2). Met andere woorden de massa van een lichaam is een uiting van de energie van dat lichaam. Kort door de bocht vertaald : alles heeft een bepaalde energie. Een huis, een mens een dier, een lichaam, een orgaan, een gevoel, pijn, een gedachte. Kun je je voorstellen dat als je een negatieve gedachte hebt over jezelf, jij negatieve energie stuurt naar jouw eigen energiesysteem? Wat zou het effect zijn een jarenlange negatieve gedachte?

B.v het patroon van rugklachten linkt o.a. aan : ik voel me niet gesteund in deze wereld, geen ruggegraat hebben: mezelf niet steunen of niet voor mezelf kunnen/durven opkomen, een ruggesteuntje nodig hebben. Kun je je dan voorstellen dat, als je bent opgegroeid met een overtuiging ik kan niks - ik ben niks waard - ik ben niet goed genoeg - niemand steunt mij in deze wereld, of iemand heeft steeds tegen jou verteld dat het zo is, je bent gaan geloven dat het zo is? Dit geloof over jezelf, deze overtuiging heeft zich gemanifesteerd als waarheid in jou. Gedachten aan deze overtuiging doen pijn, sturen signalen naar je rug, steun jezelf, je bent het waard, je bent goed. Met mijn programma kan ik onderzoeken waar die overtuiging is ontstaan in jouw leven, klopt die overtuiging? Is het waar? We gaan de blokkade verwerken en de negatieve overtuiging ombuigen naar een positieve. Gedachten zijn krachten, positieve gedachten hebben een positieve uitwerking op in dit geval je rug. Je rug gaf een signaal, als je weet wat dat signaal betekent kan je het ombuigen zodat je rug verbetert.

sunriseAl deze wijsheid bij elkaar heeft mij gebracht tot een conclusie:

Als alles energie is, heeft een ziekte ook een energie, heeft gezondheid ook een energie. Gedachten zijn dan ook energie, emoties ook.

Gedachten kun je sturen, energie volgt altijd je gedachten. Denk maar aan telepathie, ik denk bv. sterk aan iemand en die belt plots.

Positieve leef- en denkpatronen brengen gezondheid, negatieve maken je ziek. Als je kunt achterhalen welke patronen je ziek maken, kun je dus onderzoeken welke patronen je weer gezond maken.

Genezen zonder medicatie wil niet zeggen dat ik vind dat medicijnen niet nodig zijn. Wat ik toejuich is integrale geneeskunde; het beste bij elkaar brengen vanuit verschillende invalshoeken. Ik ben ervan overtuigd dat mijn programma een enorme verbetering kan brengen in je ziektebeeld.
Gezonder zonder medicijnen is dan ook niet het doel van mijn programma maar wel het resultaat.

Ik ben van mening dat je gezond en gelukkig bent als je precies dat doet waar jij blij van wordt. Als jij precies dat doet waar je goed in bent. Als je aandacht geeft aan wat JIJ nodig hebt, als jij jezelf op nummer 1 zet. Als je werk hebt wat je energie geeft. Als je relaties hebt met de mensen om je heen die je voeden, liefdevol en gelijkwaardig zijn, waar geven en nemen in balans is. Als je hobby’s hebt waar je je plezier uithaalt, een leven zonder strijd hebt.

Ik ben me er ook van bewust dat alles op orde hebben niet altijd haalbaar is. Graag kijk ik met jou naar dat wat je wel kan veranderen.

 

HET BEREIKEN VAN JOUW DOEL IS MIJN MISSIE

Buro Boons
Gun jezelf een coachtraject.
Ik informeer je graag over de mogelijkheden.
Godfried Schalckenstraat 58
4921 CS Made

Buro Boons