SUCCESVERHALEN

Maria, diabetes type 1, insuline drastisch naar beneden

Graag wil ik vertellen over mijn verhaal en ervaring met de methode en coaching van Francette, vooral omdat het mij tot nu toe alleen maar de juiste richting en houvast gegeven heeft.

Vorig jaar Oktober, na al een half jaar niet goed te voelen, teveel afvallen en op en neer aanduidende bloedsuiker te hebben, ben ik bij de diabetesconsulente terecht gekomen. Daar kreeg ik te horen dat ik diabetes type 1 had, en moest gaan spuiten. Ik heb een voortdurende strijd met mijn lichaam gehad, en niet willen toegeven, en vooral niet accepteren dat ik diabetes type 1 had.

Dit is bij mij op latere leeftijd geconstateerd, en wat ze de naam L.A.D.A. noemen een op latere leeftijd aandoening diabetes 1

Mijn leven stortte in……in mijn beleving… Het gevoel dat ik afhankelijk werd van prikken van bloedsuiker en insuline spuiten, werd me allemaal teveel. Geestelijk kon ik het niet accepteren, en lichamelijk merkte ik ook dat ik angstig en bang werd van mijn eigen lichaam. Ik vertrouwde mezelf niet meer en dacht bij elk dingetje/pijntje wat ik voelde, dat er iets mis was, en naar de dokter moest.

Toen zei een goede vriendin van mij, dat zij een vriendin had die aan gezondheids- coaching deed. Dit voelde meteen goed. Ik voelde namelijk dat ik iets moest aangrijpen, omdat ik mezelf voelde wegzakken van angst en ook niet wist hoe hier uit te komen.

Samen met Francette ben ik geheel terug gegaan naar het gezin waar ik vandaan kom. Welke plek ik innam in het gezin, hoe mijn jeugd verlopen is, en alles wat ik in tussen-liggende jaren heb meegemaakt. Alles heeft me gemaakt tot dat wat ik nu ben en voel.

Dit was heel heftig om weer te herbeleven, maar door de hele goede begeleiding en ondersteuning van Francette ben en voel ik me zo sterk gegroeid. Ik sta en beleef het leven op een heel andere en intensere manier dan voorheen. Ik heb zoveel momenten nog gehad van terug vallen in het oude systeem/patroon, maar door de coaching van Francette kreeg ik weer genoeg tips of handvatten aangereikt en kon ik weer verder. Dat waardeer ik zeer in Francette. Ik voel me heel erg gehoord door haar. Ze heeft mij nooit het gevoel gegeven dat ik iets niet kon vertellen of niet begrepen werd. Door haar manier van coaching merkte ik al snel, dat ik na de sessie, bij het naar huis rijden, zo opgelucht, vrij, meer ontspannen en vrolijk werd. Samen met Francette ging ik terug naar de bron, de basis van mijn leven.

Ik werd met regelmaat gepest op school. Ik werd aangekeken met uitgaan omdat ik een hoge sterkte brillenglazen had. Ik probeerde daardoor zo min mogelijk op te vallen. Ik voelde me te dik in mijn jeugd, daarom probeerde ik alle diëten uit die er op dat moment waren. Brooddieet, alleen maar beschuit met tomaat. Als ik terug kwam van het uitgaan, propte ik me helemaal vol met dingen die ik de hele week daarvoor mezelf verboden had.

Ik ben getrouwd geweest met een man die teveel dronk, door de drank werd hij agressief. Ik gaf aan dat ik bij hem weg zou gaan als hij niet minderde. Hij beweerde en bleef zeggen, dat ik daar veel te min voor was, en dat ik dat nooit zou durven. Na 6 pogingen en heel veel ellende was het me gelukt om onder te duiken. Dit heeft me heel veel kracht gegeven dat ik echt voor mezelf gekozen had, maar het trauma dat ik had opgelopen was niet verwerkt.

De jaren daarna ben ik erg in het MOETEN geraakt. Ik sportte giga veel en ontzag mezelf in al het zoete van snoep en ongezond eten. Ik mocht pas genieten als dat ik gesport had. Het werd dwangmatig.

Francette heeft mij bewust gemaakt van onverwerkte trauma’s en vastzittend verdriet. We hebben gewerkt aan accepteren, loslaten, visualiseren, bewust worden van onge-zonde patronen en deze ombuigen naar gezonde. Ik heb geleerd weer van mezelf te houden. Ik heb geleerd hoe ik beter met stress situaties kan omgaan, minder stress verlaagt mijn bloedsuikers. 
Dat heeft me heel wat tranen gekost, maar ook bewustzijn gebracht van waar ik mee bezig was. Mijn lichaam gaf aan dat dit niet meer kon, maar ik luisterde niet. Ik ben gaan beseffen dat het niet meer hoeft zoals ik jaren geleefd heb, maar dat ik kan ontspannen en genieten, zonder mezelf daar schuldig om te voelen.

Dit was zo’n ervaring, echt onbeschrijflijk hoe je je dan kan voelen, niks hoeft meer en ik mag genieten, zonder mezelf te straffen of dat ik daar van tevoren eerst iets voor moest doen (sporten). Het MOETEN, moet niet meer…. Wat een OPLUCHTING….

Ook niet heel onbelangrijk was het effect van dit alles op mijn insulinegebruik. Voor ik het traject inging met Francette had ik mijn insuline al omlaag door gezonde voeding en beweging en gebruikte ik 3 x 6 IE insuline voor de maaltijden en 1 x 8 IE insuline voor de nacht. Nu na het traject gebruik ik 3 x 1 IE insuline voor de maaltijden en 1 x 6 IE voor de nacht. De artsen begrijpen het niet, maar ikzelf zoveel meer….

Ik kan alleen maar zeggen dat ik mede door Francette zover ben gekomen tot wat ik nu ben……

Dank je wel Francette

lieve groet Maria

Buro Boons
Gun jezelf een coachtraject.
Ik informeer je graag over de mogelijkheden.
Godfried Schalckenstraat 58
4921 CS Made

Buro Boons